Over Ka-TEK

In 2001 ben ik (Katja Joosten-Graat) gestart als zelfstandig gediplomeerd leverancier van therapeutische elastische kousen, ook wel bandagiste genoemd.

In samenspraak met poli Dermatologie Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer lever ik therapeutische elastische kousen. Mijn doel is het ter plekke kunnen helpen na of tijdens het bezoek aan een dermatoloog. Indien mogelijk zal ik rechtstreeks declareren bij de betreffende zorgverzekering.

Tijdelijk te dragen therapeutische elastische kousen, behorende bij behandelingen zoals echosclerose en endovasculaire laser, worden ook door mij geleverd. Deze vallen onder de DBC van de betreffende behandeling en betreft 1 stuk per been per behandelperiode.

Erkenningsregeling

Sinds 22 mei 2002 ben ik een erkend bedrijf volgens de normen van de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen. Dit zijn normen die in overleg met diverse branches, zorgverzekeraars en patiënten belangenorganisaties zijn opgesteld, onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de SEMH. Jaarlijks wordt door de SEMH getoetst of ik voldoe aan deze strenge kwaliteitseisen. Denk hierbij aan:

  • de inrichting van de locatie;
  • het verstrekken van informatie;
  • het controleren van de geleverde kwaliteit van zowel het hulpmiddel als de geleverde dienst;
  • de administratieve vastleggingen.